Tap i siste seriekamp, 0 – 2 mot Kolbotn II

Ingen av lagene hadde noe særlig å spille for på EIKbanen søndag ettermiddag. Kampen bar da også preg av dette. Det ble altså seier til gjestene, men det hadde vært intet å utsette på poengdeling. 1 – 1 ville ha speilet spill og sjanser godt.

Lundby

Lundby er en spennende rask spiller som for alvor har fått prøve seg som spiss i andredivisjon i årets sesong, Vi venter oss mye av henne i 2020 og i kommende sesonger.

Det stod 0 – 0 til pause etter en jevn første omgang. Hjemmelaget hadde en ball i nettet, men scoringen ble annullert for off side. Etter vår og mange andres vurdering, en heller tvilsom sådan. Utover dette var det lite annet å notere seg i omgangen enn at trener Thomassen midt i den valgte å bytte side innbyrdes for de to kantene på midtbanen.

Andre omgang startet jevn, som den første hadde vært det. Det var nærmest flaks som gjorde at en kolbotnangriper fik ballen med seg igjennom på midten og ganske enkelt kunne gjøre 0 – 1 forbi Habbestad.

Etter at Kolbotn hadde gjort sitt mål ble Pedersen flyttet frem på spissplass. Lundby gikk ut. Inn på Pedersens backplass kom Røren Svanes. Ut gikk også Bagstevold på sin kant og hun ble erstattet av Østensen.

Pedersen hadde en enorm mulighet da hun var igjennom og satte ballen i den ene stolpen før den stusset videre til den neste og ble avverget. Denne avslutningen hadde virkelig fortjent en bedre skjebne.

Målvakt.jpg

Hun måtte i sving både titt og ofte Kolbotns målvakt, men overlistet ble hun aldri.

Neste mål, til 0 – 2 for gjestene, kom etter 85 minutter da en spiller fikk gå ganske så upresset opp på et hjørnespark og enkelt gjøre mål på hodet. Et hjørnespark som for øvrig var veldig godt lagt.

Med ca 15 minutter igjen kom Woll Wessel inn for Larsen på backplass.

Med 29 poeng er det all mulig grunn til å være tilfreds med damenes sesong i 2019. Tatt i betraktning mange unge spillere, ny formasjon og ny trener er det å sikre plassen i seg selv en fullt ut godkjent prestasjon.

Nå rettes alt fokus inn mot å sikre plassen som felleslaget med Ørn Horten har i tredjedivisjon. Første ”setball” er i så måte oppgjøret mot Runar i Lystlunden mandag.  Ytterligere to kamper gjenstår etter dette.

En annen spennende del av sesongen som også gjenstår er J15s resterende kamper i interkrets. Fem kamper skal spilles og man er a poeng med storfavoritten Kragerø. Å bli interkretsmestere ville være en bragd. Interkretskampene blir en flott avslutning på 2019 også for andredivisjonslagets tre utmerkede femtenåringer; Østensen, Dunsby og Røren Svanes.

Kampfakta;

Seriekamp andredivisjon avdeling 02

EIK Tønsberg – Kolbotn II

EIKbanen søndag 13. oktober 2019

Publikum ca 50

Dommer, Kaltrina Margataj, Sem IF

Assistentdommer I, Rune Frithjof Mikkelsen, Husøy & Foynland IF

Assistentdommer II, Osman Margataj, Sem IF

Sluttresultat

0 – 2 (0 – 0)

Mål

60 minutter 0 – 1 Eva Teisberg

85 minutter 0 – 2 Marthea Meier

Advarsler

EIK Tønsberg, Ekeberg Hansen

EIK Tønsberg (3 – 5 – 2)

Habbestad  / Larsen – Møller Olsen – Pedersen / Bagstevold – Dunsby  – Moen – Ekeberg Hansen – Krogsgård / Hagen Waaden – Lundby

Benyttede innbyttere,

Røren Svanes

Østensen

Woll Wessel

Alle rettigheter til foto og tekst Hans Arne Westberg Gjersøe /

Montello Marketing