Første seier over et lag fra Røa siden sesongen 2000 er et faktum, svært gledelig og overraskende 3 – 2 seier til EIK Tønsberg andre pinsedag

EIK Tønsberg var dyktige, hadde marginene på sin side og slo noe uventet den ubeseirede serielederen på EIKbanen. 13 spillere og kun to profiler med bred toppserieerfaring er for tiden ikke nok til å tukte et EIKlag for alvor på vei fremover.

Jubel

En svært fornøyd spillergruppe etter 3 – 2 seieren over Røa. Foran midt i bildet den gode femtenåringen Røren Svanes som har all mulig grunn til å smile litt ekstra.

Røa møtte med Hem og Garsjord som begge har mange toppseriekamper, men var forøvrig noe spedt bestykket i pinsehelgen. Hjemmelaget på sin side manglet sin forsvarsskanse Møller Olsen som har skadet seg i jobb og dessverre nok er ute for resten av sesongen. For øvrig var de fleste på plass, enten i førsteelveren eller på benken.

Gjestene var klart best i starten av kampen. Før det hadde gått ti minutter hadde to baller vært i treverket og etter 25 minutter kom den neste av samme slag. Når Pedersen gjorde 1 – 0 etter 26 minutter var dette i aller høyeste grad imot spillets gang. Røa fortsatte sitt press, men med både hell og dyktighet stod tønsbergjentene imot slik at det stod 1 – 0 til pause.

De fleste ventet nok at Røa etter pausen skulle stramme skruen ytterligere et hakk. Det som i stedet skjedde var at det kom to hjemmemål, 2 – 0 og 3 – 0.  Dette allerede i løpet av de første seks minuttene av omgangen. Hovland scoret først på en vakker lobb og Ekeberg Hansen så på et skudd fra venstre. Målvakten som hadde kommet inn i pausen fikk ikke akkurat noen hyggelig start.

Dahle hadde hatt litt tempoproblemer på kanten i første omgang og straks etter 3 – 0 scoringen ble hun byttet ut mot Bagstevold. Mellom 65 og 73 minutter kom ytterligere fire bytter og spørsmålet er om dette ikke ble litt vel mye av det gode. Særlig det første av disse fire byttene hvor Hovland gikk ut og Solvik kom inn, så ut til å skape problemer i midtbaneleddet. Hovland hadde sett sliten ut lenge, men var god i dag.

Hem

Hem var på gamle trakter, men til tross for et mål ble det ingen jubelkveld. Her i samtale med assistenttrener Nylen.

Byttene og kanskje litt «feighet» gjorde at man ble hengende lenger og lenger bakpå. De to scoringene til Røa ”måtte” på sett og vis komme før eller siden.

Det ble mye kjemping og for å skape litt mer ro i rekkene valgte Thomassen å reversere to av byttene i løpet av de siste fem minuttene. Det at Ekeberg Hansen kom inn igjen var nok svært viktig. Kampens siste minutter ble en intens kamp, men man red stormen av og tre særdeles viktige ”bonuspoeng” er i boks.

Foruten nevnte Hovland er det all mulig grunn til å trekke frem dagens to femtenåringer. Dunsby og Røren Svanes. Røren Svanes var glimrende mot Sandefjord. Hun måtte ta Møller Olsens plass i dag og imponerte igjen, nå mot enda bedre motstand enn mot SF.

Neste kamp går om en drøy uke borte mot Gimletroll og blir veldig spennende. Med seier her tyder alt på at man for alvor vil ha heng både på SF og på nettopp Gimletroll.

Kim

En fornøyd og lykkelig trener Thomassen i samtale med journalisten Tønsbergs Blad.

Kampfakta;

Seriekamp andredivisjon avdeling 02

EIK Tønsberg – Røa Elite II

EIKbanen mandag 10. juni 2019

Publikum ca 40

Dommer, Kaltrina Margataj, Sem IF

Assistentdommer, I Osman Margataj, Sem IF

Assistentdommer, II Seangseok Lim, Borre IF

Trener Røa Elite II, Sebastian David Loram

Trener EIK Tønsberg, Kim Thomassen

Advarsel Røa, Julia Charlotte Tveter Arnesen

Sluttresultat

3 – 2 (1 – 0)

Mål

26 minutter  1 – 0 Pedersen

47  minutter 2 – 0 Hovland

51  minutter 3 – 0 Ekeberg Hansen

73  minutter 3 – 1 Hem

82  minutter 3 – 2 Tveter Arnesen

EIK Tønsberg (3 – 5 – 2)

Habbestad  / Lundby – Røren Svanes – Larsen / Bjerkemo – Dunsby – Preus – Hovland – Dahle / Pedersen – Ekeberg Hansen

Benyttede innbyttere,

Bagstevold

Solvik

Svendsen

Moen

Krogsgård

Alle rettigheter til foto og tekst Hans Arne Westberg Gjersøe / ”Montello Marketing”