Jevnspilt mellom EIK Tønsberg og ØHIL II, men bærumslaget trakk det lengste strået og vant 1 – 2

EIK Tønsberg løftet seg veldig i forrige kamp som gikk mot Urædd og optimismen var stor før møtet med ØHIL II på egen hjemmebane. Kampen søndag ble sterkt preget av forspilte sjanser begge veier og poengene kunne like gjerne blitt værende på EIK som å bli med til Bærum.

Målvakt

Målvakten Johansen og de to midstopperne foran henne holdt høy klasse hos ØHIL II.

EIK Tønsberg manglet to spillere i den antatte startoppstillingen. Solvik var ute med skade og Bjerkeskaug var forhindret på grunn av arbeid. Til gjengjeld var Hovland tilbake etter å ha forlatt tønsberglaget i 2013 og senere ha spilt for både Røa og Kolbotn i toppserien. Dessverre greide hun aldri å prege dagens kamp og toppformen er nok et godt stykke unna.

Kampen begynte ganske jevnspilt, men etter 11 minutter fikk ØHIL II et hjørnespark fra høyre som gikk rett i mål til 0 – 1. Denne ballen burde nok ha vært tatt av målvakten.

Etter målet hadde backene stadig større problemer med ØHIL IIs 4 – 3 – 3 som de fylte etter med offensive kanter i. Dahle hadde også store problemer med å fylle den defensive delen av  rollen sin på høyre kant.

Etter 24 minutter gjorde Habbestad en stor redning, men returen gikk ut til høyre og hverken backen Larsen eller Dahle greide å rydde ballen unna. Det hele endte i et flatt innlegg som midtspissen til ØHIL II mottok før hun svært elegant vendte av forsvaret og nettet sikkert til 0 – 2. Dahle ble så byttet ut og Lid kom inn på høyre kant.

Hjemmelaget hang nå utmerket med og hadde etter hvert flere hjørnespark, som alltid godt lagt av Møller Olsen. Dessverre ble disse resultatløse. Den største muligheten i omgangen til å redusere kom etter 44 minutter da Preus satte ballen i stolperoten.

Spissen Ekeberg Hansen var åpenbart sliten etter første omgang og ble byttet mot Krogsgård i pausen.

Like etter pause hadde først ØHIL II ballen i stolpen før Preus banket den opp i tverrliggeren etter et frispark fra Møller Olsen. Det ville seg ikke.

Mer offensive takter måtte til. Etter ca 58 minutter kom Moen inn for Lid. Preus ble flyttet ned bak på høyre back, Larsen frem på høyre kant og Moen tok den sentrale midtbaneplassen.

Trykket økte stadig fremover og enda bedre ble det etter ca 65 minutter når Bjerkemo ble tatt ut til fordel for Svendsen. Svendsen, Pedersen og Hovland lignet nå sammen stadig mer på en ren treer fremme, men Hovland fremstod som tung og sliten.

Etter 70 minutter kom til slutt reduseringen. Preus var oppe på et hjørnespark og etter flott forarbeid av Moen kunne hun sette 1 – 2.

1 - 2

Preus setter inn 1 – 2.

I jakten på utligningen kom Ekeberg Hansen inn igjen det siste kvarteret til fordel for Hovland, men det ble altså ikke flere scoringer.

Fire poeng etter fire kamper ser ikke bra ut og med neste kamp i vente kommende søndag borte mot overraskelseslaget SF blir det viktig å bruke den kommende uken svært godt.

Kampfakta;

Seriekamp andredivisjon avdeling 02

EIK Tønsberg – ØHIL II

EIKbanen søndag 20. mai 2019

Publikum 50

Dommer Osman Margataj, Sem IF

Assistentdommer I Mirzat Abduramani, Nanset IF

Assistentdommer II Sangeseok Lim, Borre IF

Trener ØHIL, Ole – Henrik Finnbråten

Trener EIK Tønsberg, Kim Thomassen

Advarsel ØHI II, Rikke Kristiansen og Elisabeth Berg Ødegaard

Sluttresultat

1 – 2 (0 – 2)

Mål

11  minutter Djup  0 – 1

24  minutter Vidhammer 0 – 2

70 minutter Preus 1 – 2

EIK Tønsberg (3 – 5 – 2)

Habbestad  / Lundby  – Møller Olsen – Larsen / Bjerkemo – Dunsby – Preus – Hovland – Dahle / Ekeberg Hansen – Pedersen

Benyttede innbyttere

Lid for Dahle

Krogsgård for Ekeberg Hansen

Moen for Lid

Svendsen for Bjerkemo

Ekeberg Hansen for Hovland

Alle rettigheter til foto og tekst Hans Arne Westberg Gjersøe / ”Montello Marketing”

Reklamer