Uavgjort 4 – 4 mot Lier i serieåpningen på hjemmebane

Etter et tøft møte med Hønefoss i første runde av NM og en ikke alt for vellykket seriesart mot Stathelle var det torsdag klart for årets første hjemmekamp på EIKbanen. Motstanderlaget Lier er blant de lagene man nok bør ta tre poeng mot hjemme om ikke sesongen skal bli alt for slitsom. Det endte 4 – 4 og med kun ett poeng. Det nytter ikke å våkne først etter 75 minutter.

Andreas

Andreas Kristoffer Berge er tilbake i «gamlelandet». Her videointervjuer han Møller Olsen etter kampen.

Allerede etter 10 minutter fikk Lier idømt en straffe. Man scoret sikkert og det stod 0 – 1. 10 minutter senere kom utligningen da Solvik etter mye ”klabb og babb” foran mål fikk satt ballen i mål til 1 – 1. Etter en drøy halvtime ble en scoring fra gjestene annullert for offside og det stod derfor uavgjort til pause.

Det ble en svak første omgang hvor særlig hjemmelaget fikk svært lite til å stemme og hvor raske lierspisser fikk alt for stort spillerom. Unge Kvifte som vikarierte som målvakt for skadede Habbestad hadde mye å henge fingrene i og gjorde en god jobb. Noe hun gjorde hele kampen igjennom.

Som alltid levde også denne kvelden det evige håpet om fremgang ved starten av andre omgang. Denne kom ikke og etter kun seks minutter kom derimot 1 – 2.

Like etter denne scoringen valgte trener Thomassen å bytte ut Larsen på høyre kant i treeren bak med den raske Bagstevold som har kommet fra Ørn Horten. Ti minutter senere var det tid for et bytte i midtbaneleddet. Solvik som for anledningen hadde vært indreløper ble byttet ut mot Krogsgård.

Til tross for disse to byttene ble det hele bare verre og verre og like etter gjorde Lier først 1 – 3 og så 1 – 4. Ca et kvarter gjenstod nå og noe drastisk måtte gjøres.

Lundby på venstre kant bak ble tatt ut. Preus ble flyttet ned på hennes plass, mens Svendsen kom inn som spiss sammen med Pedersen og Ekeberg Hansen. Vi fikk i praksis se 3 – 4 – 3.

Trykket fremover økte voldsomt og med bare fem minutters mellomrom gjorde dagens spissdebutant Egeberg Hansen to fine mål, til 2 – 4 og 3 – 4. Heldigvis greide Møller Olsen fire minutter før slutt å lure en ball inn nede ved høyre stople. 4 – 4 var naturligvis en stor lettelse. Flere enorme sjanser i de siste minuttene og på overtid kunne fort ha gitt tre poeng. Alt i alt må man allikevel være svært tilfreds med ett.

Dette var slett ingen imponerende forestilling, men det bør ikke være noen grunn til panikk. Naturligvis er savnet av fjorårets to solide midtstoppere veldig stort, men laget er spekket med ungt talent og blir dette godt komponert kan det hele bli riktig så bra. Litt tid behøves dog nok.

Honnør i dag særlig til de unge Kvifte og Dunsby, men også til Ekeberg Hansen som i uvant rolle gjorde to viktige mål.

Søndag kommer Urædd på besøk og det er all mulig grunn til å legge en ny tur til EIKbanen.

Kampfakta;

Seriekamp andredivisjon avdeling 02

EIK Tønsberg – Lier

EIKbanen torsdag 9. mai 2019

Publikum 50

Dommer Bjørnar Smith, Ivrig IL

Assistentdommer 1 Terje Johannessen, Sandefjord Ballklubb

Assistentdommer II Edhem Madesko, Sandar IL

Trener Lier Per Arne Austad

Trener EIK Tønsberg Kim Thomassen

Sluttresultat

4 – 4 (1 – 1)

Mål

10 minutter Lier 0 – 1 (straffe)

20 minutter Solvik 1 – 1

51 minuttter Lier 1 – 2

65 minutter Lier 1 – 3

75 minutter Lier 1 – 4

76 minutter Ekeberg Hansen 2 – 4

80 minutter Ekeberg Hansen 3 – 4

86 minutter Møller Olsen 4 – 4

EIK Tønsberg (3 – 5 – 2)

Kvifte / Lundby – Møller Olsen – Larsen / Bjerkeskaug – Dunsby – Preus – Solvik – Dahle / Ekeberg Hansen – Pedersen

Benyttede innbyttere

Bagstevold

Krogsgård

Svendsen

Alle rettigheter til foto og tekst Hans Arne Westberg Gjersøe / ”Montello Marketing”

Reklamer