Klar seier med 3 – 0 over Gimletroll

Søndagens kamp bød på et langt gjesp av en første omgang mellom to lag som ingen av de to imponerte særlig. Pasningene satt dårlig og vi så få, om i det hele tatt noen, gode angrep. Andre omgang ble noe helt annet. Hjemmelaget festet grepet fra start av og vant til slutt helt fortjent 3 – 0.

Kaarstad

Det ble ikke spart på noe. Her Kaarstad Fredriksen i tøff duell med målvakten og en forsvarer hos Gimletroll.

Den eneste virkelig store sjansen i første omgang for EIK Tønsberg var et stangskudd etter syv minutter. Forøvrig var det svært lite å glede seg over. Gimletroll bød på noen få angrep, men virkelig farlig ble det aldri.

I pausen kom nettopp det byttet vi hadde ønsket oss. Unge Dahle fra Flint hadde greid seg godt på venstre back i første omgang, men hun ble nå tatt ut og erstattet med Kaarstad Fredriksen. Sistnevnte gikk inn på Bjerkeskaugs plass på venstre kant og Bjerkeskaug ble i sin tur flyttet ned på venstre back. En posisjon vi synes hun kommer langt bedre til sin rett i.

Vi hadde også håpet å få se en 4 – 4 – 2 formasjon med Preus på topp sammen med Pedersen, men så skjedde ikke. Allikevel, byttene i pausen bidro klart til at trykket stadig ble sterkere fremover.

Det gikk da også som det måtte gå da Pedersen 20 minutter ut i omgangen gjorde 1 – 0. Bare ti minutter senere måtte Gimletroll ta hendene i bruk i forsvar og Hem fikk gleden av å gjøre 2 – 0 på straffe.

Rikke Pedersen 1 - 0

Pedersen har overlistet den ellers så gode målvakten til Gimletroll og kan konstatere at det er klart for 1 – 0 ledelse.

Ti minutter før slutt satte Pedersen kronen på verket ved å gjøre hjemmelagets tredje og sitt andre mål for dagen. Hun er nå toppscorer sammen med Hem. De to har tre mål hver.

Hansen fra Hvittingfoss har de siste to sesongene vært svært uheldig med sykdom og skader. Hun har kjempet hardt og vært trofast til tross for en lang reisevei. I dag fikk sisteårseleven ved idrettslinjen på Re endelig betalt ved å få stå hele kampen i mål. Hun gjorde en flott figur.

Gimletroll er et andredivisjonslag som nok vil havne lavt på tabellen, men som fremstod som et sympatisk lag med sportslig fokus. En av lagets beste spillere var uten tvil målvakten som var god både på streken og ute i feltet.

Vi er ytterligere styrket i troen på at det skal være mulig å overleve i denne avdelingen. EIK Tønsberg har et voksent lag med mye erfaring og bør kunne henge godt med.

Er man heldig kommer også Husum med i sommermånedene før hun igjen returnerer til Spania. I kulissene lurer også den glimrende målvakten Seip Vold som snart kommer hjem på sommeropphold fra USA.

Neste helg er det en langt tøffere kamp i vente da man skal møte Kolbotn II borte. Det blir neppe det Kolbotn II som tapte 5 – 2 mot Donn i Kristiansand søndag.

Alle rettigheter til foto og tekst Hans Arne Westberg Gjersøe / ”Montello Marketing”

Kampfakta;

Seriekamp andredivisjon avdeling II

EIK Tønsberg – Gimletroll

EIKbanen søndag 29. april 2018

Publikum ca. 25

Dommer Tulant Krivca – Nanset IF

3 – 0 (0 – 0)

Mål

1 – 0 65 minutter Pedersen

2 – 0 75 minutter Hem (straffe)

3 – 0 80 minutter Pedersen

Hansen / Dahle – Almeida – Dahl Godø – Larsen / Bjerkeskaug – Møller Olsen – Hem – Preus – Solvik / Pedersen

Benyttede innbyttere;

Kaarstad Fredriksen

Svendsen

Walbækken

Bjerkemo

Reklamer