Nanset vant søndag 6 – 1 over Fortuna og er i praksis klare for neste års førstedivisjon

Etter at Fortuna formelig hadde feid Innstrandens av banen med solide 5 – 0 på hjemmebane forrige helg var det nok de færreste som hadde sett for seg søndagens storseier til Nanset.

Kampklare

Et konsentrert Nanset før avspark.

Laget fra Ålesund virket ikke å være helt ”påslått” fra start av. Nervene lå tykt utenpå spillerne. Alt i det andre spilleminuttet gjorde målvakten en stor tabbe og Nanset kunne enkelt gjøre 1 – 0. Om nervene hadde vært i høyspenn før kampen ble de åpenbart ikke bedre av en slik åpning.

Glipp

Fortunas målvakt har misset allerede etter et drøyt minutt og elendigheten er i gang.

Etter kvarteret gjorde Nanset 2 – 0. Like før og like etter at halvtimen var spilt kom både 3 – 0 og 4 – 0. Hjemmelaget var hypereffektivt og gjestene kom aldri ut av startblokkene i første omgang.

Ette pause fremstod Fortuna langt friskere og man hadde skrudd opp tempoet ganske så betraktelig. Nanset hadde mer enn nok med å henge med og man begynte å ane en viss slitenhet hos hjemmelaget. 4 – 1 kom da også alt etter drøye 50 minutter.

I sin iver etter flere mål flyttet man laget enda høyere og gikk fra fire til tre i backrekken. Da gikk det som det ofte gjør, det scores i mot. Etter ca en halvtime av omgangen kom først 5 – 1 og så før man hadde fått rystet av seg sjokket, 6 – 1.

Dette var på sett og vis en merkelig fotballkamp hvor resultatet på ingen måte speiler det faktiske banespillet. Nanset overgikk seg selv og hadde en god del flaks som gjorde effektiviteten ekstrem.

Fortuna var nervøse, ukonsentrerte og hadde muligens gått på en aldri så liten undervurdering. Vi hadde ventet langt mer av den erfarne førstedivisjonsklubben som endog skal spille J19 NM finale.

Den siste kampen mellom Innstrandens og Nanset blir nærmest en formalitet og man kan alt konkludere med at Vestfold er representert i nest øverste divisjon for første gang siden 2009. Imponerende av en klubb som så sent som høsten 2012 rykket opp til andredivisjon og som etter dette har spilt kvalifisering både i 2014 og 2017.

Alle rettigheter til foto og tekst HAWG / ”Montello Marketing”

Reklamer