Stor spenning knyttet til alle Vestfolds tre beste damelag

I 2016 spilte tre damelag fra Vestfold i andredivisjon. Nanset endte opp som en såkalt «middelhavsfarer» i avdeling II, mens de to andre lagene begge var involvert i dramaer i henholdsvis topp og bunn av avdeling I. Ørn Horten overrasket, imponerte stort og kom til sin første kvalifisering for førstedivisjon. Her ble det Bossekopp som rykket opp. EIK Tønsberg ble fjerde sist og ble sendt ned en divisjon.

Ørn Horten

Smilene satt løst hos «de brune» i fjor. Nå har nok smilene stivnet noe. Her fra kampen mot EIK Tønsberg 26. juni 2016.

Det blir ikke mindre dramatisk i høst. I avdeling I er Nanset alt klare for kvalifisering, mens Ørn Horten sliter tungt i bunnen og henger i en tynn tråd.

EIK Tønsberg satset før sesongen alt på å komme omgående tilbake til andredivisjon. Dette ser ut til å lykkes. Fra avdelingen for Telemark, Buskerud og Vestfold skal to lag direkte opp. I denne avdelingen skilte tidlig de fire lagene som i 2016 var i andredivisjon seg ut.

Pors har pr dato tre kamper igjen og 48 poeng. EIK Tønsberg har også tre kamper igjen og 43 poeng. Det samme antall poeng har Skarphedin, men med langt svakere målforskjell. Dessuten har laget fra Bø kun en kamp igjen.

Mandag 9. oktober møter EIK Tønsberg Modum hjemme og mye taler for at andreplassen og opprykk da vil bli sikret med 46 poeng. Så gjenstår det å se om man kan stole på krets og forbund. På damesiden kan man dessverre ikke ta noen løfter for sikre før alt er endelig klart.

Ørn Horten har havnet i alvorlige problemer. Pr dato ligger to lag fortapt i bunnen av avdeling I, mens Lyngdal og hortenslaget kjemper en desperat kamp om å unngå den tredje siste plassen. Med to kamper igjen har ”de brune” 21 poeng og Lyngdal 20 poeng. Agderlaget har en langt bedre målforskjell. Lier er heller ikke helt utenfor fare med 21 poeng.

Her er de gjenstående kampene til Ørn Horten;

  1. oktober ØH – Grei II  og 12. okotober Nanset – ØH

Her er de gjenstående kampene til Lyngdal;

  1. oktober Røa II – Lyngdal og 12. oktober Lyngdal – Randesund

Vi minner igjen om at i 2016 så var heller ikkje fjerdeplassen nedenfra trygg. Vi vil anta at hvor mange lag som blir sendt ned fra avdeling I avgjøres av om det kommer to lag ned til denne avdelingen fra førstedivisjon. Her er intet avgjort. Det sier seg selv at det blir noen svært spennende dager og uker i Lystlunden fremover.

Det er kort tid siden Nanset sist var i kvalifisering. Dengang uten å lykkes. Det blir spennene å se om man nå kan gjenskape noe av storheten fra FK Larviks tid. FK Larvik hadde sin siste sesong i førstedivisjon i 2009. Med et SF seilende opp er det nok mange som håper at nettopp dette skal skje.

Alle rettigheter til foto og tekst Hans Arne Westberg Gjersøe / ”Montello Marketing”

Reklamer