EIK Tønsberg med forventet seier mot Lier II mandag, men festen uteble

Det ble en relativt komfortabel 8 – 4 seier mot Lier II, men det var mye som skurret på EIKbanen mandag kveld. Særlig defensivt var det store mangler.

Dahle

Nykommeren Dahle fra Flint fikk prøve seg mot Lier.

Ca to måneder har sommerpausen vart og sentrale spillere har forsvunnet i løpet av denne perioden. Trøsten må være at flere spillere har kommet til. Returnert har så vel Stamperstuen Stensland som Solvik. To har kommet fra Flint og ny målvakt har kommet fra Ørn Horten.

Begge vårens målvakter befinner seg nå i USA og der er også backen Holmøy Olsen. Backen Ravndal befinner seg i Kristiansand og har meldt overgang til Donn. Ravndal var savnet mot Lier.

EIK Tønsberg tilrev seg tidlig et overtak og dominerte hele første omgang. Det bør dog nevnes at to av de syv hjemmemålene i omgangen var selvmål fra gjestenes side. På flere av Liers mål ble det vist svakt forsvarsspill. Dagens erstatter for Ravndal på venstre back var mildt sagt ikke heldig.

Andre omgang ble faktisk vunnet av bortelaget med 2 – 1. Dette til tross for at man endog brant en helt riktig idømt straffe.

Det er naturligvis viktig og riktig å la mange innbyttere prøve seg en i en slik kamp, men kanskje skjedde dette litt for tidlig? To av innbytterne var åpenbart ”rustne”.

Mandag sprakk den triste og skuffende nyheten om at man vil trekke laget i fjerdedivisjon, noe som vil gjøre det helt nødvendig å matche de nest beste i tredjedivisjon. Slett ingen gunstig situasjon er dette.

Debutanten Habbestad i mål hadde relativt lite å gjøre og det er vanskelig å vurdere henne på bakgrunn av denne kampen. Dagens andre debutant Dahle fra Flint spilte en halvtime, fra ca 60 minutter og ut andre omgang. Også denne spilleren er det vanskelig å vurdere på bakgrunn av denne ene kampen, men de tekniske basisferdighetene og fysikken så lovende ut.

Atter en gang må vi trekke frem Urå. To fine mål gjorde hun og hun stod for sikkert og godt forsvarsspill som alltid. Larsen på høyre back viste atter en gang at hun er en trofast sliter som alltid gir alt for laget, som sjelden briljerer, men som sjelden gjør store feil.

Kampens store beholdning var Solvik. Hun virket frisk og rask og langt mer spillesugen enn da vi så henne sist i sort og hvitt. Hun viste en rekke prøver på det registeret som vi vet at hun har og som er langt større enn kantløp og innlegg fra kant. Hennes 8 – 4 scoring var dagens klart vakreste mål. Hun trakk inn i banen, gjorde alt selv og ”lurte” hele forsvaret før hun sikkert satte ballen nede ved stangen. Utsøkt! Solvik kan bli veldig viktig i høst.

Det hersker stadig liten tvil om at alt vil avgjøres i høstens to bortekamper mot Skarphedin og Pors. Det bør jobbes hardt frem mot disse to oppgjørene. Pors vant programmessig 5 – 1 hjemme mot Åssiden mandag og holder teten med to poeng. Hvilken høst vi vil få!

Kampfakta;

Seriekamp tredjedivisjon VBT

EIK Tønsberg – Lier II

EIKbanen mandag 14. august 2017 kl. 19.30

Publikum ca 25

Dommer Anders Gustav Holt

8 – 4 (7 – 2)

Mål

1 – 0 Urå 6 minutter

2 – 0 Selvmål 18 minutter

3 – 0 Selvmål 21 minutter

4 – 0 Urå 23 minutter

4 – 1 Lier II 26 minutter

5 – 1 Grøv 34 minutter

5 – 2 Lier II 35 minutter

6 – 2 Grøv 38 minutter

7 – 2 Preus 42 minutter

Pause

7 – 3 Lier II 52 minutter

7 – 4 Lier II 51 minutter

8 – 4 Solvik 89 minutter

EIK Tønsberg (4 – 2 – 3 – 1)

Habbestad  / Møller Olsen – Lunder – Urå – Larsen / Røkaas – Walbækken / Hågensen – Preus  – Solvik / Grøv

Benyttede innbyttere;

Stameperstuen Stensland

Dahle

Korsane

Moen

Alle rettigheter til foto og tekst Hans Arne Westberg Gjersøe / ”Montello Marketing”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s