EIK Tønsberg mot Lyn i første NM runde endte 0 – 3

Kun de aller største optimistene hadde håpet på seier til hjemmelaget torsdag kveld og slik gikk det da heller ikke. Lyn manglet et knippe spillere fra sitt beste lag, men hadde tross alt fire landslagsspillere på banen. Med et EIKlag som heller ikke var toppet må forskjellen mellom lagene kunne sies å fremstå som langt mindre enn man kunne vente på forhånd i et møte mellom et lag fra tredje –  og et fra førstedivisjon.

Venstre kant

Angrepene rullet jevnt og trutt opp på Lyns venstre kant.

Hjemmelaget forsøkte seg fra start med en 4 – 4 – 1 – 1 formasjon, men det hele fremstod raskt mer som 4 – 5 – 1. Det var ikke lett for Preus og Grøv å opptre som to spisser etterhverandre på topp.

Første omgang ble som det meste av kampen spill en vei mot etablert forsvar. Først etter halvspilt omgang hadde hjemmelaget noe som kunne kalles en mulighet.

De fleste av angrepene kom på Lyns venstre kant og Larsen hadde sin fulle hyre med å henge med, men greide seg stadig bedre.

Etter 38 minutter kom en scoring til 0 – 1. Denne ble korrekt annullert for off side, men så veldig klar var den ikke….  Det så lenge ut til å skulle stå uavgjort til pause, men i det 44. minutt kom 0 – 1 etter ”panikk” og lite besluttsomhet i forsvaret.

I andre omgang var det faktisk ikke større forskjell på lagene enn i første, snarere tvert i mot. Det var i andre omgang vi fikk se de fineste offensive tendensene fra EIK Tønsberg og Preus viste flere eksempler på fint samspill med Grøv.

0 – 2 kom etter 53 minutter og 0 – 3  kom etter 69 minutter. 0 – 3 kom etter en feil på venstre back som man ble brutalt straffet for.

Det var gjennomgående meget gode tendenser hos EIK Tønsberg i dag. Unge Lunder som egentlig er midtstopper stilte sporty opp mellom stengene og spilte ”ukonvensjonelt”, men gjorde seg på ingen måte bort.  Moen viste seg frem i dag igjen og viste til fulle hva som bor i henne. Positivt var det også å se hvordan Ravndal greide seg på en noe uvant midtstopperplass. I midtforsvaret imponerte også Urå som viste høy klasse som alltid.

Ekstra grunn til å legge merke til er det at da fløyten gikk så hadde tønsberglaget to jenter født i 2003 på banen. Fremtiden er med andre ord lys.

Holdes dette laget samlet sesongen igjennom tror vi at den som setter penger på et opprykk vil få svært lite utover innsatsen tilbake. Dette lukter opprykk lang vei.

Kampfakta;

EIK Tønsberg – Lyn første runde i NM

EIKbanen torsdag 20. april 2017

Dommere Harald Magnus Børresen, Helgerød IL

0 – 3 (0 – 1)

Lyn 0 – 1 44 minutter

Lyn 0 – 2 53 minutter

Lyn 0 – 3 69 minutter

EIK Tønsberg

Lunder / Holmøy – Ravndal – Urå – Larsen / Moen – Røkaas – Walbækken  – Møller Olsen / Preus / Grøv

Benyttede innbyttere

Lundby

Ødegård

Svelland

Alle rettigheter til foto og tekst Hans Arne Westberg Gjersøe / ”Montello Marketing”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s