I uke 16 braker det løs for alvor

Før påske gav EIKdamene oss en flott aperitiff for sesongen med sin sterke 7 – 1 seier borte mot Lier II. I den nærmeste tiden venter en rekke godbiter.

Lyn II 2016

Svært fornøyde damer etter seieren over Lyn II på EIKbanen i september 2016.

Tirsdag skal EIK Tønsberg II i ilden i fjerdedivisjon mot selveste ”erkefienden” ØRN Horten som også har sitt andrelag i fjerdedivisjon. Fire kamper går i avdelingen denne kvelden så det blir en real ”kickoffaften”.

Kampen på EIKbanen vil nok få et aldri så lite element av revansjeoppgjør i seg.  Som i 2016 glapp i år første ordinære NM runde for J19 i siste vinterseriekamp. I fjor mot TFK, i år mot ingen ringere enn ØRN Horten. Dette smakte ikke særlig godt på EIK. Det er grunn til å tro at begge klubbenes lag tirsdag vil være svært like de to som møttes i J19 vinterserien.

Torsdag kommer en virkelig godbit da Lyn gjester EIKbanen til første ordinære NM runde for senior. Vi har alt sett en aldri så liten ”cupbombe” sprenges da Lier I slo ut Kongsvinger. Vi er frimodige nok til å hevde at Lier I neppe er særlig sterkere enn EIK Tønsberg I. Dette til tross for divisjonsforskjellen. Allikevel, Lyn er blant favorittene i førstedivisjon og det å håpe på en ”cupbombe” på EIKbanen er nok rett og slett å håpe på litt for mye. Vi har dog ikke glemt at Lyn II måtte returnere uten poeng fra Tønsberg etter fjorårets andredivisjonsoppgjør……

Historien forteller om en rekke tøffe NM oppgjør så vel mot toppserie – som mot førstedivisjonslag. Den aller største nedturen kom borte mot toppserielaget Kolbotn med tap 24 – 0, men alt i 1990 spilte man en meget jevn og god NM kamp på Tønsberg Gressbane mot Sprint Jeløy (senere Athene Moss) som var et av datidens storlag.

Lyn har gjort furore i J16 NM de siste sesongene og de av oss som hadde gleden av å se NM kampen mellom EIK Tønsberg og Lyn på Kringsjå i fjor høst fikk se hva det virkelig bor i osloklubbens unge spillere. Formodentlig får vi torsdag se en rekke av disse fjorårets J16 spillere på seniorlaget.  Det er med andre ord bare å glede seg.

Neste seriekamp i tredjedivisjon kommer mandag 24. april borte mot Åssiden og her er intet annet enn tre poeng godt nok.  Etter nedrykket fra førstedivisjon i 1995 behøvde man så vel 1996 som 1997 for å komme seg opp i førstedivisjon igjen. Denne gang må og skal opprykket komme i løpet av en sesong.

ØRN Horten sesongåpner i andredivisjon borte mot Lyngdal søndag 23. april. Det blir svært interessant å se hva fjorårets «kvaliklag» fra marinebyen er godt for i år. Nanset sesongåpner med NM kamp hjemme mot Sarpsborg 08 onsdag 19. april.

Alle rettigheter til foto og tekst Hans Arne Westberg Gjersøe / ”Montello Marketing”

Lagre

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s