EIK Tønsberg har avviklet sitt ordinære årsmøte

Etter høstens turbulente ekstraordinære møte viet organisasjonsmessige endringer var det knyttet stor spenning til hvorvidt en omkamp ville komme. Det gjorde det ikke, men vi undres på om dette var mest av hensyn til ”husfreden”. Ikke fordi entusiasmen er blitt så særlig stor over vinteren.

bolseth

Den gjenvalgte styreleder Olav Bolseth under årsmøtet.

Det var et godt fremmøte og styrelederen Olav Bolseth kunne rapportere om en forening i særs god stand. Dette til tross for nedrykk for begge de to senior A – lagene.

Omsetningen var i 2016 på NOK 4,7 millioner og driftsunderskuddet var på beskjedne NOK 9.000. Av en balanse på NOK 1,8 millioner utgjøres NOK 1,3 millioner av EK. Et ekspansivt driftsbudsjett for 2017 i balanse med en omsetning på NOK 5,2 millioner ble fremlagt og godkjent.

EIK Idrettsforening leier lokaler og anlegg av Stiftelsen EIK Idrettsanlegg. Stiftelsen hadde inntekter på NOK 500.000 i 2016. Denne inntekten bestod i sin helhet av leie fra EIK Idrettsforening. Stiftelsens balanse balanserer med NOK 6,9 millioner. EK er på NOK 2,4 millioner. Gjelden til kredittinstitusjoner var betydelig økt igjennom 2016, til hele NOK 3,4 millioner. Dette skyldes investering gjort i nytt garderobebygg. Etter refusjon av mva og tilskudd av tippemidler forventes denne gjelden redusert med ca NOK 2 millioner.

Det vil i stiftelsen bli vurdert en større investering i nytt dekke på nedre kunstgress, men det ligger ikke planer om en slik investering for 2017.

Den nye organisasjonsstrukturen er virksom fra årsmøtedatoen. For første gang på mange år ble det dermed ikke valgt avdelingsstyrer.

Vi mente i høst og vi mener stadig at dette er et feiltrinn. Vi føler at den nye strukturen er en typisk breddemodell og det lukter at kvalitetsklubbkonseptet er en side ved nettopp dette breddekonseptet.

Fortsatt føler vi at det nå ikke lenger ligger til rette for sportslig satsning på seniornivå. Videre tror vi at det vil ble et voldsomt arbeidspress på de seks personene som utgjør det nye styret. Til styreleder ble gjenvalgt Bolseth. Kun en av de seks i styret er kvinne.

Kreftene bak den nye modellen fikk denne igjennom delvis etter et ”stemmekvegskupp” ved hjelp av damespillere. Det hele lukter av kjønnskamp og ideologi. Etter på nært hold å ha fulgt damenes plass i foreningen i snart tretti år tror vi at den kvinnelige delen av den har gjort seg selv en stor bjørnetjeneste.

Nå er dog den nye organisasjonsstrukturen oppe til prøve og det hviler et voldsomt ansvar på de seks som har påtatt seg oppgaven med å lede det hele.

Vi kan som medlem ikke annet enn å følge spent med fra siden.

Alle rettigheter til foto og tekst Hans Arne Westberg Gjersøe / ”Montello Marketing”

Lagre

Lagre

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s