Kvalifiseringen til førstedivisjon fortsetter søndag

En kvalifiseringsgruppe er alt ferdigspilt. Etter to kamper har Bossekopp fra Alta seks poeng og det hele er over. Ørn Hortens protest etter tapet i Alta onsdag regner vi som en parentes og intet tyder på at denne vil bli tatt til følge. Bossekopp spiller i førstedivisjon i 2017. I den andre gruppen er det derimot duket for et drama på søndag.

I denne gruppen har vært Gimletroll, KIL/Hemne og Mjølner. Gimletroll var storfavoritt i det første oppgjøret og vant opskriftsmessig 2 – 0 hjemme mot Mjølner. De fleste hadde vel regnet med at festen for sørlendingene skulle fortsette i neste kamp da laget fra Kristiansand reiste til Sør Trøndelag for å møte KIL/Hemne. Så enkelt viste det seg derimot ikke å være. Trønderne var sterke og vant 2 -1 på egen hjemmebane.

Her blir det altså en tredje kamp. Søndag tar Mjølner på sin hjemmebane imot KIL/Hemne. Uavgjort gir naturligvis fire poeng og opprykk for gjestene, mens en seier til narviklaget endog kan gi opprykk på Sørlandet. Her kan det bli mye «løpende matematikk» og stor spenning. Sett i gang med å regne folkens!

Gimletroll som spiller sin andre kvalifisering på rad har flagget at de ønsker å ta agdertronen fra Amazon, men denne planen har altså fått et skudd for baugen. Ikke bare ser Gimletroll ut til å misse et opprykk, men søndag kan Amazon berge plassen i førstedivisjon ved å sende Fortuna ned sammen med Raufoss.

gimletroll-2026438-10-1478185551935-n400

Her er Gimletetroll i aksjon mot EIK Tønsberg på EIKbanen i 2014.

Ingen vet hva et Amazon som eventuelt kommer seg igjennom den første kritiske sesongen etter nedrykket fra toppserien i fjor høst vil kunne gjøre videre. Tidligere har Donn yppet seg mot Amazon og nå er altså Gimletroll ute i samme ærend. Vi er slett ikke overbevist om at slaget er tapt i Grimstad.

Alle rettigheter til foto og tekst «Fotball – jenter og damer» / Hans Arne Westberg Gjersøe

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s