Ørnen fløy høyt i en time

de_brune-2026438-10-1478116061462

At ØRN Horten skulle bli det beste laget av de som kunne være aktuelle for kvalifisering fra andredivisjon avdeling I må i seg selv sies å være en stor bombe. I dag holdt til alt overmål en ny bombe på å sprenges.

Kvalifiseringsgruppen som bestod av Hinna fra Stavanger, Bossekopp og ØRN Horten var uten tvil en helt åpen affære, men de fleste mente nok at Hinna ville trekke det lengste strået. Stavangerlaget har vært i fin flyt i høst og slo Kaupanger i seriefinalen. Et kaupangerlag med store ambisjoner og endog med erfaring fra så vel førstedivisjon som fra toppserie.

Bossekopp hadde en fantastisk fasit fra sitt seriespill, men vi fra her sør gikk vel mange av oss i den fellen å tro at nivået generelt er noe lavere der oppe i nord. Der tok vi og mange med oss åpenbart grundig feil.

Sist helg stod laget fra Alta for en usedvanlig stor overraskelse da de slo Hinna 4 – 1 på bortebane i Stavanger. Mange med oss ble nærmest rystet.

Enda mer overrasket skulle vi bli. I dagens kamp, som underlig nok ble spilt i Altahallen midt på dagen, sjokkerte «de brune» med å lede 2 – 0 til pause etter to scoringer av Pedersen. De av oss som fulgte streamingen på nettsiden til Altaposten kunne irritere oss over mangt et brudd i sendingen, men vi så de fleste av oss nok til å kunne konstatere at gjestene ledet mildt sagt heldig.

Utover i andre omgang kom da også Bossekopp sterkere og sterkere og med tre spisser på topp mot slutten greide de å gjøre 3 – 2 på overtid. Mye kan tyde på at ballen var ute like før scoringen kom, men slikt kan dessverre skje i kampens hete.

Uansett, det var intet å utsette på at Bossekopp vant og rykker opp. Helt fantastisk er det å få et lag fra Alta til førstedivisjon.

ØRN Horten har gjort en god innsats, men vi synes kanskje man var noe uprofesjonelle igjennom å lage mye utenomsportslig støy rundt det faktum at kampen mellom Hinna og Bossekopp ble flytte fra midtuke til helg. Dette kan lett ha flyttet fokuset bort fra selve kampen, bort fra de nitti avgjørende minuttene.

I år er det tredje gang etter at det nye seriesystemet ble innført før 2001 sesongen at et lag fra Vestfold forsøker seg i kvalifisering til den landsomfattende førstedivisjon. FK Larviks spill her kom etter nedrykk fra toppserien høsten 2000. Først ute i kvalifisering var EIK Tønsberg, så forsøkte Nanset seg og nå altså ØRN Horten. Ingen har lyktes.

EIK Tønsberg må sies å ha vært nærmest. Faktisk svært nær. Etter høsten 2008 å ha møtt et etablert førstedivisjonslag over to kamper, på grunn av utvidelsen fra ti til tolv lag i 2009, misset man opprykket kun på «bortemålsregelen».

Hvilket mon tro blir det neste laget fra Vestfold til å prøve seg? Må det nødvendigvis bli et Sandefjord Fotball eller vil noen av de etablerte klubbene ta opp kampen mot det som «uvilkårlig» venter? Vi håper inderlig at så skjer. Lenge leve klubbfølelse, kultur og tradisjon!

Alle rettigheter til foto og tekst «Fotball – jenter og damer» / Hans Arne Westberg Gjersøe

Lagre

Lagre

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s